Kreses

01.07.2014

Kreses ir augoši mikrozaļumi, kuriem ir izaugusi dīgļlapa vai pirmā īstā lapiņa.

Krešu vērtīgās īpašības pazīstamas jau kopš seniem laikiem. Lai arī kreses satur 96% ūdens, pārējos 4% veido vielas, kas padara kreses par vienu no vērtīgākajiem uztura produktiem. Neatkarīgi no krešu veida tās ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām. Ēdot kreses mēs ātri papildinām vitamīnu un minerālvielu rezerves. 

Kreses var būt dažādās krāsās – sarkanā, bordo, dzeltenā, bet pārsvarā dominē zaļās krāsas visdažādākās toņu gammas. Kresēm ir plaša izteiktu garšu daudzveidība, kas ir atbilstoša katram augam, kā arī to lietošanas veidi var būt visdažādākie. 

Atpakaļ